Tapasztalat | Minőség | Garancia

SZÍNVÁLASZTÉK


Acéllal gyorsan és gazdaságosan

Az acél kiváló alapanyag nem csak a könnyűszerkezetes, szerelt technológiával készült épületekhez, de tetőfedéshez és falburkoláshoz, illetve ereszcsatorna rendszerekhez is. Az egyre népszerűbb acél alapanyagú termékek tartósak, teherbíróak, egyszerűen alakíthatók, és mindemellett könnyen szerelhetőek, ami nem csak gazdaságos, de gyors megoldást is jelent az építkezés során.  

 A Ruukki lehetővé teszi a gyors, látványos építkezést, hiszen széles termékpalettájával és minőségi alapanyagaival olyan megoldást nyújt, ami már nem csak ipari és kereskedelmi létesítmények, hanem iroda- és lakóépületek esetében is az építtető legnagyobb megelégedettségére szolgál.


Teherhordás felsőfokon

A Ruukki nagyobb bordamagasságú trapézlemezei kiválóan alkalmasak olyan teherhordó funkció ellátására, ahol még nagy fesztávolság esetén sem kívánunk alátámasztó szerkezetet, szelement használni. 

Ezzel a megoldással megmaradhatnak az épületen belüli nagy terek, nem kell azon gondolkodnunk, hogyan és mivel takarjuk el az alátámasztó oszlopot. Ezek a profilok könnyűszerkezetes lakóépületek, családi házak fal- és födémvázainak kialakításához alkalmazhatók. 


Tetőfedés gyorsan és esztétikusan

Legyen szó akár új tetőszerkezet kialakításáról és fedéséről, vagy a régi tető felújításáról, a Ruukki termékei között erre is megoldást találunk. 

A tetőnek vonalritmusos megjelenést kölcsönző, úgynevezett korcolt (egymásra hajtogatott) fedésre alkalmazható síklemezei olyan színes műanyagbevonattal ellátott acéllemezek, amelyek esztétikai és mechanikai tulajdonságainak köszönhetően változatos és érdekes építészeti megoldást nyújtanak a tetőfedés terén. 

A más néven soft-lemezes fedést elsősorban alacsony hajlásszögű tetők esetében alkalmazzák, ahol az egyéb fedéstípusok a kis tetőhajlás miatt nem alkalmazhatók. 

A finn vállalat által gyártott Monterrey és TS39-400 típusú cserepeslemezek rendkívül előnyösek régi, hagyományos megjelenésű épületek magastetőinek felújításához.

Ezek a többféle színben kapható lemezek megjelenésükben megtévesztésig hasonlítanak a kerámia alapanyagú tetőfedéshez, önsúlyuk azonban csak töredéke a hagyományos tetőfedési anyagoknak, megközelítőleg 5 kg/m².


Vízelvezetés

A komplett ereszcsatornarendszer műanyag bevonatú horganyzott acéllemezből készül. Ellenáll a fagynak és a forróságnak, gyorsan és pontosan szerelhető, mindemellett esztétikus. 

A tetőnek elegáns befejezést adó Ruukki ereszcsatorna rendszerelemek mindkét oldala a termék hosszú élettartamáért felelős, bevonatos 0,6 mm vastag horganyzott acélból készül. 

A félkör alakú ereszcsatorna rendszerek kétféle méretben, 150 mm és 125 mm átmérővel kaphatóak. A 150/100 mm-es ereszcsatorna rendszer egy 150 m² alaprajzi felületű tetőről, míg a 125/87 mm-es rendszer egy 80 m² alaprajzi felületű tetőről tudja biztonságosan levezetni a csapadékot. 

A funkcionális formakialakításnak köszönhetően a lágy görbületek megakadályozzák a szennyeződések okozta dugulást, így szinte szükségtelen a csatorna folyamatos ellenőrzése, karbantartása, elég évente csak egyszer kitisztítani.